Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przygotowując ją warto urozmaicić herbatę różnymi dodatkami.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2596
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2596
Składniki
Herbatę zalewamy w rondelku 500 ml wrzątku i zaparzamy przez 3-5 minut. Następnie torebki wyjmujemy, dodajemy cienkie plasterki świeżego jabłka, skórkę pomarańczową, goździki i podgrzewamy napar na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pozostałe składniki, ogrzewamy jeszcze chwilę i zdejmujemy z ognia. Wyjmujemy cynamon i rozlewamy (można przez sitko) herbatę do filiżanek. W razie potrzeby dosładzamy miodem.