Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przygotowując ją warto urozmaicić herbatę różnymi dodatkami.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2975
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 652
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2975
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 652
Składniki
Herbatę zalewamy w rondelku 500 ml wrzątku i zaparzamy przez 3-5 minut. Następnie torebki wyjmujemy, dodajemy cienkie plasterki świeżego jabłka, skórkę pomarańczową, goździki i podgrzewamy napar na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pozostałe składniki, ogrzewamy jeszcze chwilę i zdejmujemy z ognia. Wyjmujemy cynamon i rozlewamy (można przez sitko) herbatę do filiżanek. W razie potrzeby dosładzamy miodem.