Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przygotowując ją warto urozmaicić herbatę różnymi dodatkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Składniki
Herbatę zalewamy w rondelku 500 ml wrzątku i zaparzamy przez 3-5 minut. Następnie torebki wyjmujemy, dodajemy cienkie plasterki świeżego jabłka, skórkę pomarańczową, goździki i podgrzewamy napar na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pozostałe składniki, ogrzewamy jeszcze chwilę i zdejmujemy z ognia. Wyjmujemy cynamon i rozlewamy (można przez sitko) herbatę do filiżanek. W razie potrzeby dosładzamy miodem.