Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przygotowując ją warto urozmaicić herbatę różnymi dodatkami.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 604
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 604
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Herbatę zalewamy w rondelku 500 ml wrzątku i zaparzamy przez 3-5 minut. Następnie torebki wyjmujemy, dodajemy cienkie plasterki świeżego jabłka, skórkę pomarańczową, goździki i podgrzewamy napar na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pozostałe składniki, ogrzewamy jeszcze chwilę i zdejmujemy z ognia. Wyjmujemy cynamon i rozlewamy (można przez sitko) herbatę do filiżanek. W razie potrzeby dosładzamy miodem.