Do góry

Napoje Przepis na:

Kefir bananowy.

Kefir bananowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 701 Ocena: 4476

Dodano:

Odsłon: 59

Co powiecie na pyszny kefir. Kupiłam dużo bananów na promocji w Biedronce a że już się przejedliśmy więc pomyślałam że zrobię coś z czego można skorzystać i się nie zmarnuje. Taki kefir jak wykonałam świetnie nada się jako deser np. po obiadku. Dzieciaki były zachwycone a i w ten sposób banany zjedzone.

Składniki

  • 950 g bananów,
  • 1 łyżka miodu prawdziwego,
  • 1 jogurt kiwi lub dowolny 350 g,
  • 1,5 szklanki maślanki.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kefir bananowy.

Przygotowanie

  1. Banany może być nawet większa ilość obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki, dodać łyżkę miodu, wlać jogurt oraz maślankę i wszystko dokładnie zmiksować za pomocą blendera do połączenia się wszystkich składników ze sobą.

  2. Przygotowany kefir przelać do wysokich szklanek. Można nawet schłodzić w lodówce. Bardzo fajnie smakuje, może być do popicia na śniadanie jak również na kolację. Polecam serdecznie dla dzieci i nie tylko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń