Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie miałam nic do picia, a mam swoje jabłka i mięte więc ugotowałam pyszny kompot. Połączenie tych składników okazała się strzałem w dziesiątkę.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Przygotować jabłka, umyć.
Mięte również umyć.
Następnie jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki lub ósemki ( w zależności od wielkości jabłek ).
Do garnka wlać 3 litry wody, zagotować ją i dodać przygotowane jabłka oraz mięte.
Po chwili dodać miód.
Jak kompot zacznie się gotować dodać łaskę cynamonu.
Przez chwilę wszystko zagotować.
Ugotowany kompot przykryć pokrywką aby połączyły się smaki.
Przelać do dzbanka za pomocą sitka. Bardzo smaczny i orzeźwiający kompot ze swoich produktów bez chemii. Polecam. Po ostudzeniu można przelać do butelek i przechowywać w lodówce.