Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie miałam nic do picia, a mam swoje jabłka i mięte więc ugotowałam pyszny kompot. Połączenie tych składników okazała się strzałem w dziesiątkę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414674
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414674
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Przygotować jabłka, umyć.
Mięte również umyć.
Następnie jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki lub ósemki ( w zależności od wielkości jabłek ).
Do garnka wlać 3 litry wody, zagotować ją i dodać przygotowane jabłka oraz mięte.
Po chwili dodać miód.
Jak kompot zacznie się gotować dodać łaskę cynamonu.
Przez chwilę wszystko zagotować.
Ugotowany kompot przykryć pokrywką aby połączyły się smaki.
Przelać do dzbanka za pomocą sitka. Bardzo smaczny i orzeźwiający kompot ze swoich produktów bez chemii. Polecam. Po ostudzeniu można przelać do butelek i przechowywać w lodówce.