Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny napój idealny na świąteczny stół! Prosty, sprawdzony przepis idealny dla kulinarnych nowicjuszy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 912
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17802
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 912
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17802
Składniki
Umyte jabłko kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Wyszorowaną i sparzoną pomarańczę kroimy w grube plastry.
Do garnka dodajemy suszone owoce i zalewamy je około 2 litrami wody. Całość odstawiamy na dwie godziny.
Następnie do garnka dodajemy cynamon, goździki, pokrojoną pomarańczę i jabłko.
Kompot gotujemy na bardzo małym ogniu przez pół godziny.
Gotowy napój smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Na zdrowie.