Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny napój idealny na świąteczny stół! Prosty, sprawdzony przepis idealny dla kulinarnych nowicjuszy.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Umyte jabłko kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Wyszorowaną i sparzoną pomarańczę kroimy w grube plastry.
Do garnka dodajemy suszone owoce i zalewamy je około 2 litrami wody. Całość odstawiamy na dwie godziny.
Następnie do garnka dodajemy cynamon, goździki, pokrojoną pomarańczę i jabłko.
Kompot gotujemy na bardzo małym ogniu przez pół godziny.
Gotowy napój smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Na zdrowie.