Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny napój idealny na świąteczny stół! Prosty, sprawdzony przepis idealny dla kulinarnych nowicjuszy.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2025
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 252
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8036
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 716
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2025
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 252
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8036
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 716
Składniki
Umyte jabłko kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Wyszorowaną i sparzoną pomarańczę kroimy w grube plastry.
Do garnka dodajemy suszone owoce i zalewamy je około 2 litrami wody. Całość odstawiamy na dwie godziny.
Następnie do garnka dodajemy cynamon, goździki, pokrojoną pomarańczę i jabłko.
Kompot gotujemy na bardzo małym ogniu przez pół godziny.
Gotowy napój smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Na zdrowie.