Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny napój idealny na świąteczny stół! Prosty, sprawdzony przepis idealny dla kulinarnych nowicjuszy.
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 26
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 65
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 40
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 149
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 26
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 65
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 40
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 149
Składniki
Umyte jabłko kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Wyszorowaną i sparzoną pomarańczę kroimy w grube plastry.
Do garnka dodajemy suszone owoce i zalewamy je około 2 litrami wody. Całość odstawiamy na dwie godziny.
Następnie do garnka dodajemy cynamon, goździki, pokrojoną pomarańczę i jabłko.
Kompot gotujemy na bardzo małym ogniu przez pół godziny.
Gotowy napój smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Na zdrowie.