Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreańskie dyniowe latte to latte ze słodkiej dyni. Super prosty jesienny napój z nutą cynamonu. Bardzo dobry, zdrowy i sycący napój. Zastąpić może lekki posiłek lub stanowić przekąskę. Zachęcam do wypróbowania :-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Dynię umyć, pokroić na mniejsze ćwiartki, usunąć pestki i włożyć do garnka na parę. Dynię parować do miękkości pod przykryciem przez około 20 minut.
Uparowaną dynię ostudzić, miąższ wydrążyć, oddzielić od skórki. Mleko lekko podgrzać. Miąższ dyni przełożyć do blendera, dodać mleko, szczyptę soli i miód. Wszystko dokładnie zblendować. Napój przelać do kubka i posypać szczyptą cynamonu. Smacznego!