Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreańskie dyniowe latte to latte ze słodkiej dyni. Super prosty jesienny napój z nutą cynamonu. Bardzo dobry, zdrowy i sycący napój. Zastąpić może lekki posiłek lub stanowić przekąskę. Zachęcam do wypróbowania :-)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3170
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 572
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3170
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 572
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Dynię umyć, pokroić na mniejsze ćwiartki, usunąć pestki i włożyć do garnka na parę. Dynię parować do miękkości pod przykryciem przez około 20 minut.
Uparowaną dynię ostudzić, miąższ wydrążyć, oddzielić od skórki. Mleko lekko podgrzać. Miąższ dyni przełożyć do blendera, dodać mleko, szczyptę soli i miód. Wszystko dokładnie zblendować. Napój przelać do kubka i posypać szczyptą cynamonu. Smacznego!