Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne orzeźwienie w upalny dzień.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 392
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7815
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 392
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7815
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Maślankę oraz mleko wlać do naczynia i wymieszać.
Naczynie przykryć tak, aby powietrze miało do niego dostęp. Jeżeli używacie dzbanka, możecie go przykryć papierem lub lnianą bądź bawełnianą tkaniną. Jeżeli używacie garnka, zwykła pokrywka jest ok.
Mleko pozostawić na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Wszystko zależy od warunków, latem mleko kwaśnieje w ciągu 24 godzin, zimą potrzebuje więcej czasu.
Gotowe kwaśne mleko przechowywać w lodówce.