Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne orzeźwienie w upalny dzień.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22794
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15198
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4908
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45709
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22794
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15198
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4908
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45709
Składniki
Maślankę oraz mleko wlać do naczynia i wymieszać.
Naczynie przykryć tak, aby powietrze miało do niego dostęp. Jeżeli używacie dzbanka, możecie go przykryć papierem lub lnianą bądź bawełnianą tkaniną. Jeżeli używacie garnka, zwykła pokrywka jest ok.
Mleko pozostawić na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Wszystko zależy od warunków, latem mleko kwaśnieje w ciągu 24 godzin, zimą potrzebuje więcej czasu.
Gotowe kwaśne mleko przechowywać w lodówce.