Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne orzeźwienie w upalny dzień.
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 95
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 79
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 40
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 155
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 341
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 95
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 79
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 40
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 155
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 341
Składniki
Maślankę oraz mleko wlać do naczynia i wymieszać.
Naczynie przykryć tak, aby powietrze miało do niego dostęp. Jeżeli używacie dzbanka, możecie go przykryć papierem lub lnianą bądź bawełnianą tkaniną. Jeżeli używacie garnka, zwykła pokrywka jest ok.
Mleko pozostawić na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Wszystko zależy od warunków, latem mleko kwaśnieje w ciągu 24 godzin, zimą potrzebuje więcej czasu.
Gotowe kwaśne mleko przechowywać w lodówce.