Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada z hibiskusa, którą pragnę się z Wami podzielić. Ta lemoniada jest mega pyszna a co lepsze smakuje na zimno w ciepłe dni a w chłodne gdy pijemy ją ciepłą rozgrzewa. Ja często do niej wracam i mam nadzieję, że po jej spróbowaniu Wy też będziecie do niej wracali. Zapraszam
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15481
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6501
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15481
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6501
Składniki
Do garnka wlewamy litr wody i zagotowujemy. Następnie garnek ściągamy z palnika i dodajemy do wody hibiskus, mięte i sok z cytryny. Nakrywamy garnek przykrywką. Zostawiamy do wystygnięcia. Jednak przed całkowitym wystygnięciem dodajemy jeszcze miód tak aby się rozpuścił. Pamiętajcie tylko aby nie dodawać go na początku ponieważ przy wysokiej temperaturze wody straci on swoje właściwości zdrowotne
Gdy już nasz napój wystygnie przecedzamy go i przelewamy do dzbanka lub innego naczynia, w którym będziemy go podawać. Uzupełniamy wodę i ewentualnie dodajemy kostki lodu. I tak właśnie powstała nasza lemoniada z hibiskusa. Smacznego!