Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada z hibiskusa, którą pragnę się z Wami podzielić. Ta lemoniada jest mega pyszna a co lepsze smakuje na zimno w ciepłe dni a w chłodne gdy pijemy ją ciepłą rozgrzewa. Ja często do niej wracam i mam nadzieję, że po jej spróbowaniu Wy też będziecie do niej wracali. Zapraszam
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 96
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 96
Składniki
Do garnka wlewamy litr wody i zagotowujemy. Następnie garnek ściągamy z palnika i dodajemy do wody hibiskus, mięte i sok z cytryny. Nakrywamy garnek przykrywką. Zostawiamy do wystygnięcia. Jednak przed całkowitym wystygnięciem dodajemy jeszcze miód tak aby się rozpuścił. Pamiętajcie tylko aby nie dodawać go na początku ponieważ przy wysokiej temperaturze wody straci on swoje właściwości zdrowotne
Gdy już nasz napój wystygnie przecedzamy go i przelewamy do dzbanka lub innego naczynia, w którym będziemy go podawać. Uzupełniamy wodę i ewentualnie dodajemy kostki lodu. I tak właśnie powstała nasza lemoniada z hibiskusa. Smacznego!