Do góry

Napoje Przepis na:

Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 256

Dodano:

Odsłon: 205

Gorąca czekolada idealna jest na chłodne wieczory, ale można też ją przygotować na Boże Narodzenie. Bardzo szybko i prosto się ją przygotowuje. Z piankami smakuje najlepiej.

Składniki

  • - 10 dag czekolady miętowej
  • - 10 dag czekolady gorzkiej
  • - 500 ml mleka
  • dodatkowo:
  • - mini pianki według uznania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

Przygotowanie

  1. 1. Najpierw mleko podgrzewamy, aż będzie ciepłe.
    2. Czekoladę łamiemy na kosteczki. Stopniowo wrzucamy ją do mleka cały czas mieszając. Gotujemy aż całkowicie czekolada się rozpuści.
    3. Napój przelewamy do kubków i wrzucamy po kilka mini pianek.
    4. Gotowe! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń