Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka z owoców malin, swoim smakiem i zapachem sprawia tak, jak bym jadł świeżo zerwane owoce z krzaka. Do sporządzenia nalewki nie są potrzebne żadne inne dodatki prócz tych co użyłem.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 198
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 189
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11331
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 204
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 198
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 189
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11331
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 204
Składniki
Maliny zalewamy spirytusem, odstawiamy na 10-12 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy czasu maceracji owoców w spirytusie, bo alkohol ekstrahuje z pestek malin za dużo goryczki.
Po 12 dniach zlewamy wytrawną nalewkę, a maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 14 dni.
Po 14 dniach zlewamy słodki nalew i łączymy z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę rozlewamy do butelek i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce na 6 miesięcy.