Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka z owoców malin, swoim smakiem i zapachem sprawia tak, jak bym jadł świeżo zerwane owoce z krzaka. Do sporządzenia nalewki nie są potrzebne żadne inne dodatki prócz tych co użyłem.
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1090
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 199
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1090
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 199
Składniki
Maliny zalewamy spirytusem, odstawiamy na 10-12 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy czasu maceracji owoców w spirytusie, bo alkohol ekstrahuje z pestek malin za dużo goryczki.
Po 12 dniach zlewamy wytrawną nalewkę, a maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 14 dni.
Po 14 dniach zlewamy słodki nalew i łączymy z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę rozlewamy do butelek i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce na 6 miesięcy.