Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka z owoców malin, swoim smakiem i zapachem sprawia tak, jak bym jadł świeżo zerwane owoce z krzaka. Do sporządzenia nalewki nie są potrzebne żadne inne dodatki prócz tych co użyłem.
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2433
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 188
Bardzo proste ciasto z owocami, pierwszy w naszym życiu udany wypiek. Przepis...
Odsłon: 72
Delikatny szaszłyk z piersi kurczaka z dodatkiem orientalnych przypraw, czyli...
Odsłon: 25
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2433
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 188
Bardzo proste ciasto z owocami, pierwszy w naszym życiu udany wypiek. Przepis...
Odsłon: 72
Delikatny szaszłyk z piersi kurczaka z dodatkiem orientalnych przypraw, czyli...
Odsłon: 25
Składniki
Maliny zalewamy spirytusem, odstawiamy na 10-12 dni, od czasu do czasu mieszamy słojem z nalewką. Nie przedłużajmy czasu maceracji owoców w spirytusie, bo alkohol ekstrahuje z pestek malin za dużo goryczki.
Po 12 dniach zlewamy wytrawną nalewkę, a maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 14 dni.
Po 14 dniach zlewamy słodki nalew i łączymy z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę rozlewamy do butelek i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce na 6 miesięcy.