Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, delikatna w smaku, nalewka na mandarynkach. Pierwszy raz robiłem nalewkę na owocach mandarynek, a nie tylko ze skórek, robimy ją troszkę inaczej jak inne nalewki, gdyż ta nalewka maceruje się tylko 7 dni i po tym okresie, filtrujemy, zlewamy do butelek i musimy odstawić w ciemne, chłodne miejsce do dalszego dojrzewania minimum na 3 miesiące.
Dzisiejsza moja propozycja to idealne ciasto na koniec lata. Mamy tu zarówno...
Odsłon: 116
W zasadzie, to nie powinienem jadać "takich rzeczy". Po przeanalizowaniu tego...
Odsłon: 59
Domowy hamburger z domowymi frytkami i domowym majonezem, humusem i ogórkiem...
Odsłon: 45
Sałatka z makaronem to uniwersalna propozycja na różne okazje. Prosty przepis...
Odsłon: 72
Dzisiejsza moja propozycja to idealne ciasto na koniec lata. Mamy tu zarówno...
Odsłon: 116
W zasadzie, to nie powinienem jadać "takich rzeczy". Po przeanalizowaniu tego...
Odsłon: 59
Domowy hamburger z domowymi frytkami i domowym majonezem, humusem i ogórkiem...
Odsłon: 45
Sałatka z makaronem to uniwersalna propozycja na różne okazje. Prosty przepis...
Odsłon: 72
Składniki
Obrane ze skórek mandarynki, pokrojone w plasterki, pozbawione pestek wkładamy do słoja. Dodajemy korę cynamonu, skórki z 2 pomarańczy bez białego albedo, imbir, połowę pokrojonej w plasterki bez pestek cytryny oraz skórkę z połowy cytryny bez białego albedo i skórki z 3 mandarynek bez białego albedo. Wszystko zalewamy alkoholem 60% i butelką białego wina wytrawnego i cukier. Słój szczelnie zamykamy i zostawiamy w ciemnym miejscu na tydzień. Codziennie słojem potrząsamy, by składniki dobrze się wymieszały. Podczas codziennego potrząsania i mieszania słojem cukier całkowicie się rozpuści.
Po okresie tygodniowej maceracji oddzielamy nalew od owocu i filtrujemy. Wlewamy do butelek, szczelnie zamykamy i umieszczamy w chłodnym, ciemnym miejscu (piwnica) na 3 miesiące. Na zdrowie !!!