Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka z czarnej porzeczki. Polecam :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Czarną porzeczkę wrzucamy do 3 litrowego słoja, zalewamy alkoholem, zamykamy szczelnie słój, potrząsamy słojem i stawiamy w słonecznym miejscu na 6-7 tygodni.
Po tym okresie zlewamy nalew wytrawny, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na okres 2 tygodni, potrząsamy 2-3 razy dziennie słojem, po to, żeby przyśpieszyć rozpuszczenie się cukru.
Po tym okresie zlewamy powstały słodki nalew i łączymy z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Połączone nalewy odstawiamy na minimum 6 miesięcy do piwnicy żeby dojrzała. Pijemy schłodzoną.