Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 532
Składniki
Herbatę zalej 1 l wrzątku i odstaw na kilka minut, aby dobrze się zaparzyła. W tym czasie sparz cytrusy, pokrój w plastry. 2. Z mocnego naparu wyjmij torebki herbatki. Do herbaty włóż plasterki cytrusów. Wlej wino lub sok winogronowy, dodaj cukier waniliowy oraz cynamon, gwiazdki anyżu i rodzynki. Całość ponownie krótko (do pierwszego wrzenia) zagotuj. 3. Gotowy poncz rozlej do sześciu filiżanek. Do każdej podaj patyczki cukrowe lub kostki grubego brązowego cukru kandyzu. Do ponczu możesz też dodatkowo włożyć plasterek suszonego jabłka lub cienko obraną skórkę z jabłka, która dodatkowo zaromatyzuje napój.