Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Herbatę zalej 1 l wrzątku i odstaw na kilka minut, aby dobrze się zaparzyła. W tym czasie sparz cytrusy, pokrój w plastry. 2. Z mocnego naparu wyjmij torebki herbatki. Do herbaty włóż plasterki cytrusów. Wlej wino lub sok winogronowy, dodaj cukier waniliowy oraz cynamon, gwiazdki anyżu i rodzynki. Całość ponownie krótko (do pierwszego wrzenia) zagotuj. 3. Gotowy poncz rozlej do sześciu filiżanek. Do każdej podaj patyczki cukrowe lub kostki grubego brązowego cukru kandyzu. Do ponczu możesz też dodatkowo włożyć plasterek suszonego jabłka lub cienko obraną skórkę z jabłka, która dodatkowo zaromatyzuje napój.