Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1209
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 919
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 505
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1209
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 919
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 505
Składniki
Herbatę zalej 1 l wrzątku i odstaw na kilka minut, aby dobrze się zaparzyła. W tym czasie sparz cytrusy, pokrój w plastry. 2. Z mocnego naparu wyjmij torebki herbatki. Do herbaty włóż plasterki cytrusów. Wlej wino lub sok winogronowy, dodaj cukier waniliowy oraz cynamon, gwiazdki anyżu i rodzynki. Całość ponownie krótko (do pierwszego wrzenia) zagotuj. 3. Gotowy poncz rozlej do sześciu filiżanek. Do każdej podaj patyczki cukrowe lub kostki grubego brązowego cukru kandyzu. Do ponczu możesz też dodatkowo włożyć plasterek suszonego jabłka lub cienko obraną skórkę z jabłka, która dodatkowo zaromatyzuje napój.