Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą przepyszną,mega gęstą czekoladę pochodzi prosto z Wenecji.Serwuje się ją w weneckich kafejkach.Dla mnie najlepsza czekolada jaką piłam,warta spróbowania:)
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4403
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 803
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 45
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4403
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 803
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 45
Składniki
Szklankę mleka rozdzielić na 3/4 szklanki i 1/4 szklanki.W rondelku połączyć 3/4 szklanki mleka,śmietankę i cukier puder i podgrzewać,aż na ściankach rondelka pojawią się bąbelki.
Do gorącej mikstury mlecznej,wlać 1/4 szklanki mleka i skrobię kukurydzianą i dalej podgrzewać,cały czas mieszając,aż będzie podgrzane.
Wrzucić do tego drobno posiekaną czekoladę i mieszać,aż będzie gorące,gładkie i gęste.
Przełożyć do filiżanek lub kubeczków i podawać z bitą śmietaną w/g życzenia.Można dodać do czekolady dla smaku 1 1/2 łyżki likieru do kaw,o ulubionym smaku.Ja dodałam karmelowy,pyszny jest Irish Cream Baileys.