Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą przepyszną,mega gęstą czekoladę pochodzi prosto z Wenecji.Serwuje się ją w weneckich kafejkach.Dla mnie najlepsza czekolada jaką piłam,warta spróbowania:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15781
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4763
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 461
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15781
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4763
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 461
Składniki
Szklankę mleka rozdzielić na 3/4 szklanki i 1/4 szklanki.W rondelku połączyć 3/4 szklanki mleka,śmietankę i cukier puder i podgrzewać,aż na ściankach rondelka pojawią się bąbelki.
Do gorącej mikstury mlecznej,wlać 1/4 szklanki mleka i skrobię kukurydzianą i dalej podgrzewać,cały czas mieszając,aż będzie podgrzane.
Wrzucić do tego drobno posiekaną czekoladę i mieszać,aż będzie gorące,gładkie i gęste.
Przełożyć do filiżanek lub kubeczków i podawać z bitą śmietaną w/g życzenia.Można dodać do czekolady dla smaku 1 1/2 łyżki likieru do kaw,o ulubionym smaku.Ja dodałam karmelowy,pyszny jest Irish Cream Baileys.