Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kumkwaty należą do tych mniej znanych u nas cytrusów. Powszechne są natomiast w krajach śródziemnomorskich, azjatyckich oraz na terenie obu Ameryk. Bardzo wyróżniają się na tle innych owoców cytrusowych, właśnie dlatego, że pokrywa jest miękka skórka o bogatym, bardzo słodkim smaku, która jest całkowicie jadalna. To czyni kumkwaty wyrafinowanym dodatkiem do wielu potraw. Znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, surówek itp dań. My wykorzystaliśmy właśnie w ten sposób. Schłodzona smakuje wybornie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9524
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3827
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 398
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9524
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3827
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 398
Składniki
Owoce sparzamy, dokładnie czyścimy, osuszamy. Następnie kroimy na plasterki (5 mm), przekładamy do dzbanka. Całość zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do ostudzenia. Przekładamy do lodówki na godzinę.