Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kumkwaty należą do tych mniej znanych u nas cytrusów. Powszechne są natomiast w krajach śródziemnomorskich, azjatyckich oraz na terenie obu Ameryk. Bardzo wyróżniają się na tle innych owoców cytrusowych, właśnie dlatego, że pokrywa jest miękka skórka o bogatym, bardzo słodkim smaku, która jest całkowicie jadalna. To czyni kumkwaty wyrafinowanym dodatkiem do wielu potraw. Znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, surówek itp dań. My wykorzystaliśmy właśnie w ten sposób. Schłodzona smakuje wybornie.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1006
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4415
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2716
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38728
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1006
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4415
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2716
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38728
Składniki
Owoce sparzamy, dokładnie czyścimy, osuszamy. Następnie kroimy na plasterki (5 mm), przekładamy do dzbanka. Całość zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do ostudzenia. Przekładamy do lodówki na godzinę.