Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowej roboty bułki do hot-dogów. Przynajmniej wiesz co jesz:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać mąkę, sól olej, wlać lekko wyrośnięte drożdże, dodać mleko i wyrobić ciasto. W razie czego podsypywać mąką.
Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie ciasto podzielić na 5 kawałków. Z każdego uformować kulę jak na bułki. Następnie rozwałkować na placuszek, a potem zwinąć w rulon.
Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 40 minut żeby wyrosło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.