Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowej roboty bułki do hot-dogów. Przynajmniej wiesz co jesz:)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28657
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2184
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28657
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2184
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać mąkę, sól olej, wlać lekko wyrośnięte drożdże, dodać mleko i wyrobić ciasto. W razie czego podsypywać mąką.
Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie ciasto podzielić na 5 kawałków. Z każdego uformować kulę jak na bułki. Następnie rozwałkować na placuszek, a potem zwinąć w rulon.
Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 40 minut żeby wyrosło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.