Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowej roboty bułki do hot-dogów. Przynajmniej wiesz co jesz:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1793
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8345
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253332
Polecam.
Odsłon: 1435
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1793
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8345
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253332
Polecam.
Odsłon: 1435
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać mąkę, sól olej, wlać lekko wyrośnięte drożdże, dodać mleko i wyrobić ciasto. W razie czego podsypywać mąką.
Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie ciasto podzielić na 5 kawałków. Z każdego uformować kulę jak na bułki. Następnie rozwałkować na placuszek, a potem zwinąć w rulon.
Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 40 minut żeby wyrosło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.