Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowej roboty bułki do hot-dogów. Przynajmniej wiesz co jesz:)
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17573
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5013
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18106
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1831
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 442
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17573
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5013
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18106
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1831
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 442
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać mąkę, sól olej, wlać lekko wyrośnięte drożdże, dodać mleko i wyrobić ciasto. W razie czego podsypywać mąką.
Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie ciasto podzielić na 5 kawałków. Z każdego uformować kulę jak na bułki. Następnie rozwałkować na placuszek, a potem zwinąć w rulon.
Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 40 minut żeby wyrosło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.