Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kolację zrobiłam chlebek w jajku tak jak mama robiła czyli ze śmietaną, tylko wiadomo mama miała śmietanę z mleka od krów, pamiętam jak robiła nam zsiadłe mleko, twaróg no i ta śmietana była tak gęsta że z niej robiła mama nam masło. To były najlepsze czasy nie tak jak teraz kupi się masło niby prawdziwe a czuć margaryną. Ale nie ma co wymagać mamy czasy jakie mamy i nic na to nie poradzimy.
Do większej salaterki wbić całe jajka, dodać śmietanę oraz przyprawę uniwersalna lub sól kto co woli jak to mówią wolność wyboru. Jajka ze śmietaną i dowolną przyprawą z solą rozbełtać za pomocą widelca. Przygotować chleb dowolny kto jaki ma ochotę.
Na patelnię wlać większą ilość oleju rozgrzać go na średnim ogniu, kromki chleba zanurzać w przygotowanych jajkach ze śmietaną. Zamoczone w jajkach kromki kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażony chleb układać na talerzu.
Taki chlebuś w jajku smakuje rewelacyjnie na gorąco jak również gdy wystygnie. Dzięki dodanej śmietanie chleb w jajku jest bardziej miękki i nasączony. Taki chlebek to wspomnienia z mego dzieciństwa. Moje dzieci a w zasadzie już nastolatki bardzo lubią taki chleb gdy im zrobię na śniadanie lub kolację.
Kolejny szybki obiad przygotowany z lodówkowych remanentów. Oczywiście można...
Odsłon: 5040
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51016
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 27
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 155
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 369
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51016
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 27
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 155
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 369
Składniki
Do większej salaterki wbić całe jajka, dodać śmietanę oraz przyprawę uniwersalna lub sól kto co woli jak to mówią wolność wyboru. Jajka ze śmietaną i dowolną przyprawą z solą rozbełtać za pomocą widelca. Przygotować chleb dowolny kto jaki ma ochotę.
Na patelnię wlać większą ilość oleju rozgrzać go na średnim ogniu, kromki chleba zanurzać w przygotowanych jajkach ze śmietaną. Zamoczone w jajkach kromki kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażony chleb układać na talerzu.
Taki chlebuś w jajku smakuje rewelacyjnie na gorąco jak również gdy wystygnie. Dzięki dodanej śmietanie chleb w jajku jest bardziej miękki i nasączony. Taki chlebek to wspomnienia z mego dzieciństwa. Moje dzieci a w zasadzie już nastolatki bardzo lubią taki chleb gdy im zrobię na śniadanie lub kolację.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 119
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 8958