Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś polecę wam przepis na przepyszny chlebek z ziarnami własnego wypieku, nie ma to jak swojskie pieczywo prawda?
deska, naczynie żaroodporne, miska
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Początkowo do miski wlać ciepłą wodę NIE MOŻE BYĆ GORĄCA wsypać drożdże suszone oraz pół łyżeczki mąki, wymieszać i poczekać na pracę drożdży, jak już jest widoczna praca drożdży wtedy dodać wszystkie składniki i najlepiej za pomocą dłoni wyrobić całość do połączenia się składników. Wyrobione uformować i przełożyć do naczynia żaroodpornego
Jak już ciasto w naczyniu podrosło wstawić do zimnego piekarnika, piekarnik nastawić na 190 stopni i piec 45 minut naczynie należy nakryć jeśli ktoś nie ma wtedy nakryć folią aluminiową. Po wyznaczonym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 30 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu chleba