Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś polecę wam przepis na przepyszny chlebek z ziarnami własnego wypieku, nie ma to jak swojskie pieczywo prawda?
deska, naczynie żaroodporne, miska
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Początkowo do miski wlać ciepłą wodę NIE MOŻE BYĆ GORĄCA wsypać drożdże suszone oraz pół łyżeczki mąki, wymieszać i poczekać na pracę drożdży, jak już jest widoczna praca drożdży wtedy dodać wszystkie składniki i najlepiej za pomocą dłoni wyrobić całość do połączenia się składników. Wyrobione uformować i przełożyć do naczynia żaroodpornego
Jak już ciasto w naczyniu podrosło wstawić do zimnego piekarnika, piekarnik nastawić na 190 stopni i piec 45 minut naczynie należy nakryć jeśli ktoś nie ma wtedy nakryć folią aluminiową. Po wyznaczonym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 30 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu chleba