Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy domowy chleb
Do dużej miski należy wlać mleko i wsypać drożdże, wymieszać, dodać łyżkę stołową oleju, sól i pieprz do smaku.
Następnie wsypać 0, 5 kg mąki żytniej i wyrobić ciasto na jednolitą masę (ręcznie bądź 10min w mikserze).
Miskę przykryć ścierką i odłożyć do ciepłego miejsca na godzinę.
Po godzinie ciasto przełożyć do formy uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Formę przykryć ściereczką i jeszcze na 30 min odłożyć do ciepłego miejsca.
Po tym czasie nagrzać piekarnik do 210°C, a po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180°C.
Chleb piec jeszcze około 35 minut, następnie piekarnik wyłączyć, a chleb wyłożyć dopiero po upływie 15 minut na deskę, aby wystygł.
młody zakwas - od podstaw to dobry sposób na chlebek pieczony w domu od czasu...
Odsłon: 7797
Przepis dnia
W czasach pandemii nagle zaczął się trend na pieczenie własnego chleba. Nie w...
Odsłon: 10528
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 49
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 15
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 145
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 49
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 15
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 145
Składniki
Do dużej miski należy wlać mleko i wsypać drożdże, wymieszać, dodać łyżkę stołową oleju, sól i pieprz do smaku.
Następnie wsypać 0, 5 kg mąki żytniej i wyrobić ciasto na jednolitą masę (ręcznie bądź 10min w mikserze).
Miskę przykryć ścierką i odłożyć do ciepłego miejsca na godzinę.
Po godzinie ciasto przełożyć do formy uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Formę przykryć ściereczką i jeszcze na 30 min odłożyć do ciepłego miejsca.
Po tym czasie nagrzać piekarnik do 210°C, a po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180°C.
Chleb piec jeszcze około 35 minut, następnie piekarnik wyłączyć, a chleb wyłożyć dopiero po upływie 15 minut na deskę, aby wystygł.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 166
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9453