Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciastka do kawy lub herbaty z ciasta francuskiego, nadziewane musem jabłkowym z cynamonem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 47
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 776
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14104
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 47
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 776
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14104
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić wzdłuż na 2 pasy. Każdy pas ciasta pokroić na jednakowej wielkości trójkąty. Jabłka przełożyć do miseczki i wymieszać z proszkiem budyniowym i cynamonem. Na każdym trójkącie u podstawy nałożyć łyżeczkę musu jabłkowego i zwinąć ciasto w rogaliki. Posmarować wierzch mlekiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wstawić ciastka i piec ok. 15 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.