Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze smakuje najlepiej, a jeszcze to z dodatkiem mąki orkiszowej jest w ogóle najsmaczniejsze ;)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier i część ciepłej wody, wymieszać i odczekać kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym resztę wody, i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odłożyć w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 60 min. lub do czasu, aż ciasto podwoi objętość.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 9 szt). Z każdej uformować bułkę i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!