Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze smakuje najlepiej, a jeszcze to z dodatkiem mąki orkiszowej jest w ogóle najsmaczniejsze ;)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier i część ciepłej wody, wymieszać i odczekać kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym resztę wody, i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odłożyć w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 60 min. lub do czasu, aż ciasto podwoi objętość.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 9 szt). Z każdej uformować bułkę i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!