Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu pastę z makreli wędzonej i twarogu.
Pasta z makreli do chleba
Składniki
- 1 makrela wędzona
- 300 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- około 5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
- do smaku: sól, pieprz
Składniki
- 1 makrela wędzona
- 300 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- około 5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
- do smaku: sól, pieprz

Etapy przygotowania
Makrelę obieram dokładnie z ości. Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach. W misce ucieram ser z jogurtem, do utartego sera dodaję jajka, makrelę, doprawiam solą i pierzem i całość dokładnie mieszam – pasta z makreli jest gotowa. Pasta na kanapki z makreli i twarogu jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 206
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 206



Składniki
- 1 makrela wędzona
- 300 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- około 5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
- do smaku: sól, pieprz
Makrelę obieram dokładnie z ości. Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach. W misce ucieram ser z jogurtem, do utartego sera dodaję jajka, makrelę, doprawiam solą i pierzem i całość dokładnie mieszam – pasta z makreli jest gotowa. Pasta na kanapki z makreli i twarogu jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Takie smarowidełka, to ja uwielbiam, z resztą nie tylko ja, ale i wszyscy domownicy :) Pyszności na talerzu i Niebo w gębie :D
muszę kiedyś zrobić :)
Smacznie wygląda :)
Pysznie i wiosennie wygląda :)