Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 434
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 434
Składniki
Mięso umyć,warzywa obrać,wrzucić wszystko do dużego garnka razem z przyprawami,zalać wodą i gotować na małym ogniu ok 2-2,5 godz.Żelatynę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Miękkie i przestudzone mięso pokroić na drobne kawałeczki wraz ze skórą z golonki,ale bez tłuszczu.Włożyć mięso do pojemników po lodach i zalać wywarem z żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Można dodać do każdego pojemnika inne warzywo. Ja np.do jednego dodałam groszek konserwowy,do drugiego startą marchewkę,a do trzeciego pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną,żółtą i zieloną...
SMACZNEGO