Do góry

Przekąski Przepis na:

ala salcesonik ;-)

Przepis dnia 2013-01-13
ala salcesonik ;-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4774

Dodano:

Odsłon: 16899

...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)

Składniki

  • ok 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • 1 duża golonka
  • włoszczyzna
  • sól,pieprz,liść laurowy,żelatyna
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ala salcesonik ;-)

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,warzywa obrać,wrzucić wszystko do dużego garnka razem z przyprawami,zalać wodą i gotować na małym ogniu ok 2-2,5 godz.Żelatynę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Miękkie i przestudzone mięso pokroić na drobne kawałeczki wraz ze skórą z golonki,ale bez tłuszczu.Włożyć mięso do pojemników po lodach i zalać wywarem z żelatyną.Wstawić na noc do lodówki.Można dodać do każdego pojemnika inne warzywo. Ja np.do jednego dodałam groszek konserwowy,do drugiego startą marchewkę,a do trzeciego pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną,żółtą i zieloną...

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 08 stycznia 2013 Świetny przepis, taka wieprzowa galareta w różnych odsłonach - bardzo mi się podoba ,wykorzystam ten pomysł.Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń