Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, zdrowa i pyszna salatka z arbuza, pomidoów i cebuli, w slodko-kwasnej zalewie podawana w polówkach grillowanego awokado. Doskonala kolacja, przekaska albo nawet obiad. Orzezwiajacy smak salatki doskonale kombinuje sie z grillowanym awokado. Danie powstaje bardzo szybko, nie liczac czasu na marynowanie salatki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3352
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 502
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3352
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 502
Składniki
Aby salatka miala swiezy i slodko-kwasny smak nalezy ja przygotowac 3 godziny wczesniej, tyle czasu potrzebuje na marynowanie. Cebule pokroic w kostke, obrac arbuza i usunac pestki. Miazsz pokroic w kostki 1 cm i w podobne kostki pokroic pomidory. Zagotowac cukier brzozowy lub normalny z octem balsamicznym i 100 ml wody, zdjac z ognia, zalac salatke jeszcze ciepla zalewa i odstawic na 3 godziny. Po 3 godzinach awokado przekroic na pól i usunac pestki. Posmarowac przekrojona powierzchnie odrobina oliwy z oliwek i umiescic awokado ta strona do dołu na goracym grillu lub na patelni grillowej i grillowac przez ok. 5 minut. Ulozyc na talerzu i doprawic sola i pieprzem.
Przygotowac liscie bazylii i kolendry, czesc zostawic w calosci, czesc posiekac. Odlac marynate z salatki, dodac posiekane ziola, wszystko wymieszac z oliwa i 2-3 lyzkami marynaty, doprawic sola i pieprzem i wymieszac. Wlozyc salatke do jeszcze cieplych polówek awokado i ozdobic listkami bazylii i kolendry.
Salatka smakuje bez zadnych dodatków, kto lubi moze ja podac z chrupiaca bagietka.