Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło orzechowe z poprzedniego przepisu ma wiele zastosowań. Można z niego przygotować na przykład kruszonkę do tych babeczek.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1379
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1379
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Składniki
Masło rozpuścić na wolnym ogniu i przestudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem i sodą. Do przestudzonego masła dodać maślankę, jajko i dokładnie wymieszać.
Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta, łyżce dżemu i przykrywać resztą ciasta.
Zrobić kruszonkę: wymieszać masło orzechowe z cukrem. Wszystkie babeczki posypać kruszonką. Piec w temp. 180 st C przez około 25 min, aż babeczki zrobią się złoto- brązowe.