Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w przygotowaniu roladki z tortilli. Do środka daję zawsze serek kanapkowy oraz ulubione dodatki lub to co po prostu znajdę w lodówce. Tym razem przygotowałam zawijasy z szynki parmeńskiej, pomidora, rukoli i żółtego sera. Zobaczcie, jakie to proste!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Placki tortilli smarujemy serkiem na całej powierzchni z jednej strony. Warstwa serka powinna być dosyć gruba, żeby wszystkie składniki dobrze się trzymały.
Na rozsmarowanym serku rozkładamy plastry szynki parmeńskiej, sera oraz cienkie plasterki pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec rozkładamy rukolę. Roladki zwijamy i kroimy na kawałeczki o grubości około 2 cm.
Gotowe roladki rozkładamy na talerzu. Serwujemy od razu po przyrządzeniu.