Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą bułką, sosem Worcester, tabasco, jajkiem i solą. Przełożyłem mięsną masę na deskę, podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety o grubości 2,5 cm.
Rozgrzałem na patelni oliwę, smażyłem kotlety pod przykryciem, aż zbrązowiały.
Przewróciłem na drugą stronę i smażyłem kolejne 5 minut.
Sos : wymieszałem wszystkie składniki, aby dokładnie się połączyły.
Bułki przekroiłem na pół, lekko opiekłem w tosterze. Obie połówki posmarowałem sosem, położyłem na nich sałatę i burgera, przykryłem drugą połową bułki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Docherro 14 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszny,mniammm..:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 12 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Mniammmm....chcemmmm ;-) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 12 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszny i pożywny burger :) Taki domowy jest najlepszy <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 12 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
<3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 11 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
taki fast food to nie grzech, a sama przyjemnośc :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz