Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 402 Ocena: 5018

Dodano:

Odsłon: 226

Smaczna przekąska. Warta polecenia.

Składniki

  • 2 upieczone lub ugotowane buraki
  • garść rukoli
  • 5-6 orzechów włoskich
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1/2 opakowania serka typu feta
  • dressing: 5 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, papryka ostra
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Carpaccio z buraków

Przygotowanie

  1. Ugotowane lub upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić na cienkie plastry. Ułożyć je w koło na talerzu tak, aby częściowo jedne przykrywały drugie. Do środka dać umytą rukolę. Posypać podprażonymi orzechami i pestkami dyni. Następnie pokruszyć serek. Z podanych składników przygotować dressing i całość skropić. Można od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń