Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niesamowicie smaczne danie. Moze byc dodatkiem do miesa, albo np. szybka kolacja na cieplo.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Plastry bekonu przekroic na polówki, cebulke pokroic na spore kawalki. Gruszki obrac i pokroic . Bekon smazymy az bedzie chrupiacy, pod koniec dodajemy na chwile gruszki. Wyjmujemy z patelni i w tym samym tluszczu smazymy cebulke, dodajemy rosól i wino. Redukujemy plyn, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy bekon z cebulkami
Podajemy jako osobne danie lub dodatek do miesa.