Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebulka z gruszką i bekonem

Cebulka z gruszką i bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 5295

Dodano:

Odsłon: 1003

Proste, szybkie i niesamowicie smaczne danie. Moze byc dodatkiem do miesa, albo np. szybka kolacja na cieplo.

Składniki

  • 4 pęczki dymki
  • 2 duże gruszki
  • 200 g bekonu
  • sól, pieprz
  • 100 ml bulionu
  • 50 ml białego wina
  • masło klarowane
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry bekonu przekroic na polówki, cebulke pokroic na spore kawalki.
    Gruszki obrac i pokroic .
    Bekon smazymy az bedzie chrupiacy, pod koniec dodajemy na chwile gruszki. Wyjmujemy z patelni i w tym samym tluszczu smazymy cebulke, dodajemy rosól i wino. Redukujemy plyn, doprawiamy sola i pieprzem.
    Mieszamy bekon z cebulkami

  2. Podajemy jako osobne danie lub dodatek do miesa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń