Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mokry chlebek, warty wypróbowania. Bardzo łatwe do zrobienia z serii chlebów na zakwasie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1832
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1593
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1553
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1832
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1593
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1553
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2069
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie, odstawić na 15 minut. Następnie dodać do niego 375 g mąki białej, zakwas, sól i ocet. Wymieszać, przykryć i odstawić na jakieś 45 min.
Dodać pozostałą mąkę i zagnieść luźne ciasto. Przelać do keksówki, odstawić aby urosło na jakieś 1,5- 2h. Można posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temperaturze 230ºC przez 10 minut, następnie zmniejszyć do 200ºC i piec kolejne 35 minut. Przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl