Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mokry chlebek, warty wypróbowania. Bardzo łatwe do zrobienia z serii chlebów na zakwasie.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5819
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14142
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 311
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5819
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14142
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 311
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie, odstawić na 15 minut. Następnie dodać do niego 375 g mąki białej, zakwas, sól i ocet. Wymieszać, przykryć i odstawić na jakieś 45 min.
Dodać pozostałą mąkę i zagnieść luźne ciasto. Przelać do keksówki, odstawić aby urosło na jakieś 1,5- 2h. Można posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temperaturze 230ºC przez 10 minut, następnie zmniejszyć do 200ºC i piec kolejne 35 minut. Przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl