Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mokry chlebek, warty wypróbowania. Bardzo łatwe do zrobienia z serii chlebów na zakwasie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie, odstawić na 15 minut. Następnie dodać do niego 375 g mąki białej, zakwas, sól i ocet. Wymieszać, przykryć i odstawić na jakieś 45 min.
Dodać pozostałą mąkę i zagnieść luźne ciasto. Przelać do keksówki, odstawić aby urosło na jakieś 1,5- 2h. Można posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temperaturze 230ºC przez 10 minut, następnie zmniejszyć do 200ºC i piec kolejne 35 minut. Przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl