Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste w wykonaniu placuszki z królową jesieni.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3667
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3667
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Składniki
Wykonanie: Oczyszczoną dynię zetrzeć na tarce o średnich oczkach i odcisnąć nadmiar soku. Starty miąższ delikatnie posolić, następnie dodać jajka, mąkę, dobrze pokruszony ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać imbir i bardzo dokładnie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło ze śmietaną lub dżemem. SMACZNEGO.