Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste w wykonaniu placuszki z królową jesieni.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 840
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1722
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6233
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 840
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1722
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6233
Składniki
Wykonanie: Oczyszczoną dynię zetrzeć na tarce o średnich oczkach i odcisnąć nadmiar soku. Starty miąższ delikatnie posolić, następnie dodać jajka, mąkę, dobrze pokruszony ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać imbir i bardzo dokładnie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło ze śmietaną lub dżemem. SMACZNEGO.