Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste w wykonaniu placuszki z królową jesieni.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Wykonanie: Oczyszczoną dynię zetrzeć na tarce o średnich oczkach i odcisnąć nadmiar soku. Starty miąższ delikatnie posolić, następnie dodać jajka, mąkę, dobrze pokruszony ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać imbir i bardzo dokładnie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło ze śmietaną lub dżemem. SMACZNEGO.