Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasteczka cynamonowe.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 687
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 687
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon, dokładnie wymieszać.
Miękkie masło utrzeć z dodatkiem cukru oraz cukru wanilinowego. Ucieramy aż masło się całkowicie się rozpuści a masło będzie puszyste.
Jak cukier będzie już rozpuszczony dodajemy jajko.
Pod koniec zmniejszamy obroty miksera i małymi porcjami dodajemy mąkę.
Na koniec wykładamy na stolnicę i zagniatamy w kulę, owijamy w folię i odstawiamy do schłodzenia na godzinę.
Schłodzone ciasto cienko wałkujemy (2-3 mm) wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-12 minut.