Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 622
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 668
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 29
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 622
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 668
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 29
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon, dokładnie wymieszać.
Miękkie masło utrzeć z dodatkiem cukru oraz cukru wanilinowego. Ucieramy aż masło się całkowicie się rozpuści a masło będzie puszyste.
Jak cukier będzie już rozpuszczony dodajemy jajko.
Pod koniec zmniejszamy obroty miksera i małymi porcjami dodajemy mąkę.
Na koniec wykładamy na stolnicę i zagniatamy w kulę, owijamy w folię i odstawiamy do schłodzenia na godzinę.
Schłodzone ciasto cienko wałkujemy (2-3 mm) wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-12 minut.