Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z jajkiem to ciekawa propozycja na śniadanie, kolację czy przekąskę. Wykorzystuje jajko w dwóch postaciach – gotowanego i siekanego, a także rozbełtanego, zapiekanego. Całość jest mocno ziołowa, a dodatek sera cheddar nadaje lekkiej pikanterii i wyrazistości. Kremowość wnętrza kontrastuje z chrupiącym ciastem, tworząc wyjątkowe połączenie. To danie posmakuje nawet osobom, które na co dzień nie przepadają za jajkami. Możesz też przygotować od razu podwójną porcję, bo jedna zniknie w mgnieniu oka.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 816
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 650
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5522
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4792
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1005
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 816
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 650
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5522
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4792
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1005
Składniki
Trzy jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj. W misce rozbełtaj pozostałe trzy jajka. Dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj trzepaczką. Do masy jajecznej dodaj posiekane, ugotowane jajka, a także siekane zioła i tarty ser. Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je w 4-6 prostokątów. Zawiń brzegi w ruloniki, tworząc łódeczki. Przenieś je na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Masę jajeczną z dodatkami wlej do wgłębień łódeczek.
W miseczce wymieszaj jajko z łyżką wody do uzyskania jednolitej masy. Posmaruj brzegi ciasta francuskiego roztrzepanym jajkiem. Wstaw całość do piekarnika nastawionego na 200 st. Celsjusza. Piecz ciasto francuskie z jajkiem przez 15-20 minut lub do ładnego zrumienienia. Wyjmij danie z pieca i podawaj od razu, na ciepło.