Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z serem i kurczakiem w postaci gorących i chrupiących roladek to ciekawy pomysł na przekąskę, kolację czy nawet lunch. Danie sprawdzi się również na wszystkiego rodzaju imprezach i wydarzeniach rodzinnych. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, a dużą zaletą jest także możliwość przyrządzenia ich wcześniej i zamrożenia.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242800
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242800
Składniki
Szalotkę bardzo drobno posiekaj.
W misce wymieszaj ze sobą: mięso mielone, pokruszony w rękach ser feta, szalotkę, bułkę tartę, skórkę cytrynową i przyprawy.
Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je cienką warstwą mieszanki mięsno-serowej. Zwiń całość w umiarkowanie ciasny rulon, by farsz nie wypadał.
Pokrój rulon w paseczki o grubości ok. 2-3 cm. Rozłóż kawałki na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj mlekiem.
Wstaw ciasto francuskie z serem i kurczakiem do piekarnika nastawionego na 220 st. Celsjusza i piecz przez 15-20 minut, do ładnego zezłocenia.
Roladki wyjmij i pozostaw na 5 minut do lekkiego przestudzenia, a następnie podawaj, najlepiej po udekorowaniu listkami natki pietruszki.
Przechowuj przekąskę w lodówce, w szczelnym pojemniku. Podgrzewaj w piekarniku. Alternatywnie możesz też roladki zamrozić i piec zamrożone, dodając 5-10 minut do czasu spędzonego w piekarniku.