Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z kapustą, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne jako zimna przystawka podana razem z marynowanymi prawdziwkami. Polecam.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 356
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 156
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 356
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 156
Składniki
Wbijamy jajka do miski, dodajemy sól i miksujemy. Dodajemy śmietanę lub majonez i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy do zrobienia się ciasta.
Do zrobionego ciasta dodajemy rozdrobnioną kapustę oraz pokrojoną zieleninę, mieszamy.
Formę do pieczenia smarujemy olejem (możemy wyłożyć papierem do pieczenia), wlewamy zawartość miski do formy i pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy ciasto z formy.
Podajemy jako zimna przystawka z marynowanymi grzybkami. Smacznego!!!