Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z kapustą, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne jako zimna przystawka podana razem z marynowanymi prawdziwkami. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1188
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5713
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18265
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1188
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5713
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18265
Składniki
Wbijamy jajka do miski, dodajemy sól i miksujemy. Dodajemy śmietanę lub majonez i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy do zrobienia się ciasta.
Do zrobionego ciasta dodajemy rozdrobnioną kapustę oraz pokrojoną zieleninę, mieszamy.
Formę do pieczenia smarujemy olejem (możemy wyłożyć papierem do pieczenia), wlewamy zawartość miski do formy i pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy ciasto z formy.
Podajemy jako zimna przystawka z marynowanymi grzybkami. Smacznego!!!