Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z kapustą, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne jako zimna przystawka podana razem z marynowanymi prawdziwkami. Polecam.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1379
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 732
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1379
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 732
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Wbijamy jajka do miski, dodajemy sól i miksujemy. Dodajemy śmietanę lub majonez i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy do zrobienia się ciasta.
Do zrobionego ciasta dodajemy rozdrobnioną kapustę oraz pokrojoną zieleninę, mieszamy.
Formę do pieczenia smarujemy olejem (możemy wyłożyć papierem do pieczenia), wlewamy zawartość miski do formy i pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy ciasto z formy.
Podajemy jako zimna przystawka z marynowanymi grzybkami. Smacznego!!!