Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia w cieście naleśnikowym

Cukinia w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 2047

Dodano:

Odsłon: 3058

Cuknia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska z sosem czosnkowym lub danie śniadaniowe lub kolacyjne.

Składniki

  • 2 nieduże cukinie,
  • 250 g mąki,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • jajko,
  • 100 ml mleka,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia w cieście naleśnikowym

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry (około 0,5 m).

    Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.

    Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany).

    Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Możemy podawać z ulubionymi sosami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń