Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cuknia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska z sosem czosnkowym lub danie śniadaniowe lub kolacyjne.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2199
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2199
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Składniki
Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry (około 0,5 m). Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany). Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy podawać z ulubionymi sosami. Smacznego ;)