Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z ciasta francuskiego z serem i truskawkami. Prosta w przygotowaniu i smaczna. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, blender, nóż, miska, widelec,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19112
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19112
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Składniki
Twaróg rozgnieść widelcem , dodać żółtko , cukier puder oraz jogurt wymieszać. Następnie dodać opłukane , osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, zmiksować blenderem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto pokroić na kawałki , na środku każdego nałożyć porcję masy, złożyć na pół i zagnieść widelcem każdy bok. Tak przygotowane ciastka przełożyć na przygotowaną blachę , wierzch posmarować rozbełtanym białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 - 20 minut. na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie ciastek.
Deser gotowy do podania.