Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kiełbasa dla każdego, kto lubi domowe wyroby.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13152
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2515
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3670
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4599
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13152
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2515
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3670
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4599
Składniki
Mięso i czosnek mielimy na grubym sitku, tłuste kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę /pieprz ziarnisty rozgniatamy tłuczkiem/Tak przygotowane mięso chowamy pod przykryciem do lodówki, na kilka godzin.Następnie wyjmujemy z lodówki i wyrabiamy masę jeszcze raz ręcznie, z dodatkiem wody.Napełniamy jelita i już kiełbasa gotowa. Teraz tylko wieszamy na kiju w suchym przewiewnym miejscu i podsuszamy minimum 4 dni i możemy już konsumować super domowy wyrób.