Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre frytki -lepsza i zdrowsza wersja tych tradycyjnych-polecam:)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 69
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 69
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 ˚C z termoobiegiem lub 220 ˚C bez termoobiegu. 2.Warzywa dokładnie myjemy i obieramy 3.Kroimy w plastry a następnie w słupki . 4.Pokrojone warzywa skrapiamy oliwa zmieszana z przyprawami oraz ziołami . 5.Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. 6.Słupki warzyw rozłożyć na blasze pojedynczą warstwą . 7.Wstawić do piekarnika , piec 20-25 min. aż frytki przyjmą złocisty kolor.
WYKONANIE DIPÓW 1.DIP POMIDOROWY -jogurt naturalny ok.100 ml. -ketchup 1-2 łyżeczki - papryka słodka szczypta -sól,pieprz Wszystkie składniki mieszamy. 2.DIP KOPERKOWY -jogurt naturalny ok.100 ml. -posiekany koperek (można dodać inne zioła) -sól i pieprz -trochę soku z cytryny Wszystkie składniki mieszamy. 3.DIP MUSZTARDOWO -MIODOWY -jogurt naturalny ok.100 ml. -musztarda 1,5- 2 łyżeczki -miód 2 łyżeczki -łyżeczka soku z cytryny -sól, pieprz Wszystkie składniki mieszamy.