Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mięsa wynagradza długi czas oczekiwania. Pyszne na domowym chlebie, z ogórkiem małosolnym lub musztardą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9545
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20804
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9545
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20804
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso. Owinąć bardzo dokładnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na 7 dni. Mięso można dodatkowo związać sznurkiem ale nie jest to konieczne.
Zapeklowaną wołowinę wyciągnąć z lodówki, usunąć folię spożywczą. Mięso zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temperatury 130 stopni. Mięso szczelnie owinąć folią aluminiową (4-5 warstw, nie chcemy dopuścić do wyciekania soków), przełożyć na blachę i piec przez 4 godziny.
Upieczone mięso wystudzić nie usuwając folii aluminiowej, a następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin (lub całą noc).