Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mięsa wynagradza długi czas oczekiwania. Pyszne na domowym chlebie, z ogórkiem małosolnym lub musztardą.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11881
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8569
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155340
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1160
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11881
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8569
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155340
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1160
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso. Owinąć bardzo dokładnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na 7 dni. Mięso można dodatkowo związać sznurkiem ale nie jest to konieczne.
Zapeklowaną wołowinę wyciągnąć z lodówki, usunąć folię spożywczą. Mięso zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temperatury 130 stopni. Mięso szczelnie owinąć folią aluminiową (4-5 warstw, nie chcemy dopuścić do wyciekania soków), przełożyć na blachę i piec przez 4 godziny.
Upieczone mięso wystudzić nie usuwając folii aluminiowej, a następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin (lub całą noc).