Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mięsa wynagradza długi czas oczekiwania. Pyszne na domowym chlebie, z ogórkiem małosolnym lub musztardą.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1445
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1445
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso. Owinąć bardzo dokładnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na 7 dni. Mięso można dodatkowo związać sznurkiem ale nie jest to konieczne.
Zapeklowaną wołowinę wyciągnąć z lodówki, usunąć folię spożywczą. Mięso zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temperatury 130 stopni. Mięso szczelnie owinąć folią aluminiową (4-5 warstw, nie chcemy dopuścić do wyciekania soków), przełożyć na blachę i piec przez 4 godziny.
Upieczone mięso wystudzić nie usuwając folii aluminiowej, a następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin (lub całą noc).