Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby niezdrowe jedzenie, choć wołowina jest jedną ze zdrowszych mięs. Zdrowsze będzie, jak od podstaw zrobimy je w domowym zaciszu, ciesząc się ich smakiem z bliskimi i przyjaciółmi.
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy pozostałe składniki (bez masła) i dokładnie wyrabiamy.
Kiedy wszystkie składniki będą ze sobą połączone, wlewamy letnie masło i wyrabiamy do momentu kiedy „wchłonie” się w nie.
Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 90 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na osiem części, formujemy kulki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nie bułki (spłaszczamy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 45 min.
Następnie mleko mieszamy z żółtkiem, smarujemy nim bułki i posypujemy sezamem.
Bułki pieczemy 15 min w temperaturze 200°C ( bez termoobiegu ).
Mięso mieszamy z musztardą, solą oraz pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety i grillujemy na patelni.
Bułki rozcinamy, „środki grillujemy.
Spód bułki smarujemy sosem, układamy sałatę, pomidor, czerwoną cebulę, sos, kotlet, czerwoną cebulę, ogórki konserwowe, polewamy pikantnym ketchupem, układamy wierzch bułki. „Spinamy” wykałaczką do szaszłyków.
Pyszne domowe hamburgery z domowych bułeczek :0 idealne na kolację
Odsłon: 5034
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 16
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4423
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2027
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 16
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4423
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2027
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy pozostałe składniki (bez masła) i dokładnie wyrabiamy. Kiedy wszystkie składniki będą ze sobą połączone, wlewamy letnie masło i wyrabiamy do momentu kiedy „wchłonie” się w nie. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 90 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na osiem części, formujemy kulki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nie bułki (spłaszczamy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 45 min. Następnie mleko mieszamy z żółtkiem, smarujemy nim bułki i posypujemy sezamem. Bułki pieczemy 15 min w temperaturze 200°C ( bez termoobiegu ). Mięso mieszamy z musztardą, solą oraz pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety i grillujemy na patelni. Bułki rozcinamy, „środki grillujemy. Spód bułki smarujemy sosem, układamy sałatę, pomidor, czerwoną cebulę, sos, kotlet, czerwoną cebulę, ogórki konserwowe, polewamy pikantnym ketchupem, układamy wierzch bułki. „Spinamy” wykałaczką do szaszłyków.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Przekąski
Kalmary z grilla
Przekąski
Warzywno - grzybowe pierożki
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Ziemniaki podane są w trochę innej wersji, bo zapiekane z farszem grzybowym ,...
Odsłon: 10
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 111