Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby niezdrowe jedzenie, choć wołowina jest jedną ze zdrowszych mięs. Zdrowsze będzie, jak od podstaw zrobimy je w domowym zaciszu, ciesząc się ich smakiem z bliskimi i przyjaciółmi.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22649
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4765
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44876
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 730
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22649
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4765
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44876
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 730
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy pozostałe składniki (bez masła) i dokładnie wyrabiamy. Kiedy wszystkie składniki będą ze sobą połączone, wlewamy letnie masło i wyrabiamy do momentu kiedy „wchłonie” się w nie. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 90 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na osiem części, formujemy kulki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nie bułki (spłaszczamy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 45 min. Następnie mleko mieszamy z żółtkiem, smarujemy nim bułki i posypujemy sezamem. Bułki pieczemy 15 min w temperaturze 200°C ( bez termoobiegu ). Mięso mieszamy z musztardą, solą oraz pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety i grillujemy na patelni. Bułki rozcinamy, „środki grillujemy. Spód bułki smarujemy sosem, układamy sałatę, pomidor, czerwoną cebulę, sos, kotlet, czerwoną cebulę, ogórki konserwowe, polewamy pikantnym ketchupem, układamy wierzch bułki. „Spinamy” wykałaczką do szaszłyków.