Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie zawsze muszą być tłuste. Drobiowa galaretka jest doskonałym pomysłem, by zjeść smacznie i lekko. ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1532
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231927
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1532
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231927
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Otrzymany w ten sposób wywar należy przecedzić do pojemnika, który ma zaznaczony wskaźnik pojemności. Dzięki temu łatwiej nam będzie dobrać odpowiednią ilość żelatyny. Po dodaniu żelatyny odstawiamy pojemnik z wywarem do ostudzenia.
Ugotowane warzywa i mięso kroimy w kosteczkę. W szklaneczkach rozkładamy naprzemiennie warzywa i mięso tworząc w ten sposób kolorowe warstwy. Naczynia zalewamy ostudzonym wywarem i odstawiamy do lodówki. Gotowe galaretki ustawiamy na talerzu wyłożonym listkiem sałaty. Doprawiamy do smaku cytryną lub octem.
Smacznego. ;)