Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie zawsze muszą być tłuste. Drobiowa galaretka jest doskonałym pomysłem, by zjeść smacznie i lekko. ;)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Otrzymany w ten sposób wywar należy przecedzić do pojemnika, który ma zaznaczony wskaźnik pojemności. Dzięki temu łatwiej nam będzie dobrać odpowiednią ilość żelatyny. Po dodaniu żelatyny odstawiamy pojemnik z wywarem do ostudzenia.
Ugotowane warzywa i mięso kroimy w kosteczkę. W szklaneczkach rozkładamy naprzemiennie warzywa i mięso tworząc w ten sposób kolorowe warstwy. Naczynia zalewamy ostudzonym wywarem i odstawiamy do lodówki. Gotowe galaretki ustawiamy na talerzu wyłożonym listkiem sałaty. Doprawiamy do smaku cytryną lub octem.
Smacznego. ;)