Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie zawsze muszą być tłuste. Drobiowa galaretka jest doskonałym pomysłem, by zjeść smacznie i lekko. ;)
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 81
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 252
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1486
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 81
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 252
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1486
Składniki
Otrzymany w ten sposób wywar należy przecedzić do pojemnika, który ma zaznaczony wskaźnik pojemności. Dzięki temu łatwiej nam będzie dobrać odpowiednią ilość żelatyny. Po dodaniu żelatyny odstawiamy pojemnik z wywarem do ostudzenia.
Ugotowane warzywa i mięso kroimy w kosteczkę. W szklaneczkach rozkładamy naprzemiennie warzywa i mięso tworząc w ten sposób kolorowe warstwy. Naczynia zalewamy ostudzonym wywarem i odstawiamy do lodówki. Gotowe galaretki ustawiamy na talerzu wyłożonym listkiem sałaty. Doprawiamy do smaku cytryną lub octem.
Smacznego. ;)