Do góry

Przekąski Przepis na:

Dynia po Gruzińsku

Dynia po Gruzińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2512 Ocena: 18143

Dodano:

Odsłon: 3366

Smaczna, zdrowa z dużą ilością witamin przekąska dla wegetarian.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dynia po Gruzińsku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę zalać gorącą woda i ugotować do miękkości pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, obsmażyć na maśle, dodać pokrojone śliwki, posiekane orzechy i cynamon. Doprawić do smaku solą, w razie potrzeby dodać gorącej wody i poddusić. Następnie dynię odsączyć, połączyć z owocami i cebulą. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń