Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa z dużą ilością witamin przekąska dla wegetarian.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1651
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1651
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę zalać gorącą woda i ugotować do miękkości pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, obsmażyć na maśle, dodać pokrojone śliwki, posiekane orzechy i cynamon. Doprawić do smaku solą, w razie potrzeby dodać gorącej wody i poddusić. Następnie dynię odsączyć, połączyć z owocami i cebulą. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.