Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa z dużą ilością witamin przekąska dla wegetarian.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2780
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 36
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 343
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2780
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 36
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 343
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę zalać gorącą woda i ugotować do miękkości pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, obsmażyć na maśle, dodać pokrojone śliwki, posiekane orzechy i cynamon. Doprawić do smaku solą, w razie potrzeby dodać gorącej wody i poddusić. Następnie dynię odsączyć, połączyć z owocami i cebulą. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.