Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie fasolki szparagowej w kremowym, delikatnym i lekko słodkim sosie. Świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 848
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 146
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 518
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 205
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 174
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 848
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 146
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 518
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 205
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 174
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy oraz obieramy odcinając włókna i końce. Obraną fasolkę zalewamy wodą, tak aby ledwie pokryła zawartość garnka i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie do momentu aż fasolka nabierze miękkości.
Następnie do naczynia dodajemy około 25 strąków ugotowanej fasolki, łyżeczkę masła, kurkumę i 7 łyżek wody w której gotowała się fasolka. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Powstały sos próbujemy i w razie konieczności doprawiamy solą i cukrem (sos powinien być dość słodki). Pozostałą fasolkę odsączamy z wody i ponownie wrzucamy do garnka, zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy. Fasolka jest dobra jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego! :)