Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie fasolki szparagowej w kremowym, delikatnym i lekko słodkim sosie. Świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 795
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6162
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8960
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 795
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6162
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8960
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy oraz obieramy odcinając włókna i końce. Obraną fasolkę zalewamy wodą, tak aby ledwie pokryła zawartość garnka i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie do momentu aż fasolka nabierze miękkości.
Następnie do naczynia dodajemy około 25 strąków ugotowanej fasolki, łyżeczkę masła, kurkumę i 7 łyżek wody w której gotowała się fasolka. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Powstały sos próbujemy i w razie konieczności doprawiamy solą i cukrem (sos powinien być dość słodki). Pozostałą fasolkę odsączamy z wody i ponownie wrzucamy do garnka, zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy. Fasolka jest dobra jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego! :)