Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie fasolki szparagowej w kremowym, delikatnym i lekko słodkim sosie. Świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu.
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5338
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 809
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5338
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 809
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy oraz obieramy odcinając włókna i końce. Obraną fasolkę zalewamy wodą, tak aby ledwie pokryła zawartość garnka i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie do momentu aż fasolka nabierze miękkości.
Następnie do naczynia dodajemy około 25 strąków ugotowanej fasolki, łyżeczkę masła, kurkumę i 7 łyżek wody w której gotowała się fasolka. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Powstały sos próbujemy i w razie konieczności doprawiamy solą i cukrem (sos powinien być dość słodki). Pozostałą fasolkę odsączamy z wody i ponownie wrzucamy do garnka, zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy. Fasolka jest dobra jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego! :)