Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 119
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 119
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Składniki
Odciąć końcówkę papryki wraz z ogonkiem,tak by można było ją nafaszerować,odcięte talarki papryki oczyścić z nasion i ogonka wymyć i pokroić w paski. Papryki oczyścić z nasion i sparzyć wrzątkiem.
Mięso mielone zesmażyć na odrobinie oleju co jakiś czas mieszając by się nie spaliło i rozdrabniać w trakcie smażenia by kawałki usmażonego mięsa nie były duże. Usmażone mięso (oczywiście bez wytopionego tłuszczu) przełożyć do miski z ryżem ugotowanym na sypko .
Cebulę pokroić w kostkę. Jedną cebulę użyjemy do farszu a drugą do sosu pomidorowego. Pokrojoną jedną cebulę zeszklić na oleju. Po czym odłożyć do miski z mięsem.
Marchewkę oczyścić i umyć,zetrzeć na tarce do jarzyn i blanszować na tłuszczu po cebuli. Jak już merchewka będzie gotowa to dodać do miski farszem.
Pieczarki oczyścić,umyć i pokroić w półplasterki. Lekko zesmażyć je na oleju i dodać do farszu.
Pokrojone paseczki papryk zblanszować na oleju i dodać do farszu.
Przygotować sos pomidorowy: do szklanki przegotowanej wody dodać przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, kucharek, pieprz, bazylię i cebulkę,wlać to do naczynia zaroodpornego.
Do farszu wsypać połowę startego sera żółtego i przyprawić według swojego smaku kucharkiem lub solą,pieprzem,majerankiem. Nafaszerować spażone papryki i poukładać je w żaroodpornym naczyniu. Papryki posypać resztą sera żółtego i przykryć pokrywką naczynia żaroodpornego.
Włożyć do zimnego piekarnika i nastawić na 200 stopni i piec je ok.1 godz.