Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł zaczerpnięty z bloga Ewy. Prosta, a jednocześnie bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. My zajadaliśmy się nią już kilkakrotnie, na początku robiłam ją zgodnie z oryginałem. Tutaj podaję przepis z małymi zmianami, ponieważ jak sami zapewne zauważycie jest to uniwersalna przekąska, do której można zawsze coś dodać, zamienić, itp., itd.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 763
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 191
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31397
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 444
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 763
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 191
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31397
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 444
Składniki
Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.
Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego.