Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł zaczerpnięty z bloga Ewy. Prosta, a jednocześnie bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. My zajadaliśmy się nią już kilkakrotnie, na początku robiłam ją zgodnie z oryginałem. Tutaj podaję przepis z małymi zmianami, ponieważ jak sami zapewne zauważycie jest to uniwersalna przekąska, do której można zawsze coś dodać, zamienić, itp., itd.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117592
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8155
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3051
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1838
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1409
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117592
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8155
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3051
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1838
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1409
Składniki
Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.
Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego.