Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł zaczerpnięty z bloga Ewy. Prosta, a jednocześnie bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. My zajadaliśmy się nią już kilkakrotnie, na początku robiłam ją zgodnie z oryginałem. Tutaj podaję przepis z małymi zmianami, ponieważ jak sami zapewne zauważycie jest to uniwersalna przekąska, do której można zawsze coś dodać, zamienić, itp., itd.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4739
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102227
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4739
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102227
Składniki
Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.
Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego.