Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuska przekąska z parówkami

Francuska przekąska z parówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49488

Dodano:

Odsłon: 25501

Pomysł zaczerpnięty z bloga Ewy. Prosta, a jednocześnie bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. My zajadaliśmy się nią już kilkakrotnie, na początku robiłam ją zgodnie z oryginałem. Tutaj podaję przepis z małymi zmianami, ponieważ jak sami zapewne zauważycie jest to uniwersalna przekąska, do której można zawsze coś dodać, zamienić, itp., itd.

Składniki

  • ciasto francuskie 2 opakowania
  • parówki cienkie 6 sztuk
  • papryka w musztardzie 4 łyżki (firmy Podravka)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuska przekąska z parówkami

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.


  2. Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.

  3. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 listopada 2015 Czy każda przekąska z użyciem francuskiego ciasta będzie automatycznie francuską? Wątpię, nawet nie ma prawa się tak nazywać... Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 listopada 2015 Śliczna, pomysłowa i niezwykle apetyczna przekąska :)

24 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń