Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł zaczerpnięty z bloga Ewy. Prosta, a jednocześnie bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. My zajadaliśmy się nią już kilkakrotnie, na początku robiłam ją zgodnie z oryginałem. Tutaj podaję przepis z małymi zmianami, ponieważ jak sami zapewne zauważycie jest to uniwersalna przekąska, do której można zawsze coś dodać, zamienić, itp., itd.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 32
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 30
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 88
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 223
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 435
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 32
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 30
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 88
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 223
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 435
Składniki
Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.
Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego.