Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie caprese po francusku? Czemu nie! Robi się to naprawdę ekspresowo i jest mega smaczne, o czym może świadczyć fakt, jak szybko przekąska znikała z talerza.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5508
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5508
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów, mozzarelle na 12 plastrów, podobnie pomidora. Na kwadratach ciasta francuskiego układamy pomidora, a na niego kładziemy plaster mozzarelli. Kropimy wszystko oliwą, solimy, sypiemy czosnkiem oraz bazylią. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza (termoobieg) i pieczemy około 15-20 minut - do momentu aż ciasto francuskie będzie miało kolor złoty. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.