Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie Caprese

Francuskie Caprese

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 2209

Dodano:

Odsłon: 818

Włoskie caprese po francusku? Czemu nie! Robi się to naprawdę ekspresowo i jest mega smaczne, o czym może świadczyć fakt, jak szybko przekąska znikała z talerza.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta frnacuskiego
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1 duży pomidor
  • sól
  • Czosnek granulowany
  • bazylia suszona
  • oliwa
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów, mozzarelle na 12 plastrów, podobnie pomidora. Na kwadratach ciasta francuskiego układamy pomidora, a na niego kładziemy plaster mozzarelli. Kropimy wszystko oliwą, solimy, sypiemy czosnkiem oraz bazylią.

    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza (termoobieg) i pieczemy około 15-20 minut - do momentu aż ciasto francuskie będzie miało kolor złoty. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 04 kwietnia rewelacja, zwłaszcza, jak się uwielbia caprese :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 04 kwietnia Uwielbiam caprese <3 Sądzę, że ta forma podania przypadłaby mi do gustu ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń