Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska znana jak świat ale smak zawsze bardzo dobry.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 397
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3637
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 136
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 310
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 397
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3637
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 136
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 310
Składniki
Wlewamy wodę, solimy wrzucamy zioła i nogi. Gotujemy do miękkości mięsa około 2 godzin. Jak mięso jest już miękkie wyjmujemy do wystygnięcia.
Obieramy marchewkę i czosnek kroimy na małe kawałki.
Wrzucamy do powstałego rosołu i gotujemy do miękkości, ale nie jest to długo około 5 minut.
Zdejmujemy mięso z wystygniętych nóg, ścinając nożem. Pamiętamy, by twarde ścięgna pominąć i nie dodawać do potrawy. Jak mamy ścięte mięso i skórę kroimy na małe kawałki.
Pocięte mięso wrzucamy do misek i zalwamy przygotowanym rosołem z warzywami. Smakujemy czy smak rosołu odpowaiada nam. Jak rosół przestygnie wstawiamy miski do lodówki najlepiej na całą noc.
I tak oto mamy super przekąskę w formie galaretki. Wykładamy galaretkę na talerzyk kroimy w ćwiartki i polewamy sokiem z cytryny lub octem. Smacznego