Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska znana jak świat ale smak zawsze bardzo dobry.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 155
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 155
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Składniki
Wlewamy wodę, solimy wrzucamy zioła i nogi. Gotujemy do miękkości mięsa około 2 godzin. Jak mięso jest już miękkie wyjmujemy do wystygnięcia.
Obieramy marchewkę i czosnek kroimy na małe kawałki.
Wrzucamy do powstałego rosołu i gotujemy do miękkości, ale nie jest to długo około 5 minut.
Zdejmujemy mięso z wystygniętych nóg, ścinając nożem. Pamiętamy, by twarde ścięgna pominąć i nie dodawać do potrawy. Jak mamy ścięte mięso i skórę kroimy na małe kawałki.
Pocięte mięso wrzucamy do misek i zalwamy przygotowanym rosołem z warzywami. Smakujemy czy smak rosołu odpowaiada nam. Jak rosół przestygnie wstawiamy miski do lodówki najlepiej na całą noc.
I tak oto mamy super przekąskę w formie galaretki. Wykładamy galaretkę na talerzyk kroimy w ćwiartki i polewamy sokiem z cytryny lub octem. Smacznego