Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska znana jak świat ale smak zawsze bardzo dobry.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Wlewamy wodę, solimy wrzucamy zioła i nogi. Gotujemy do miękkości mięsa około 2 godzin. Jak mięso jest już miękkie wyjmujemy do wystygnięcia.
Obieramy marchewkę i czosnek kroimy na małe kawałki.
Wrzucamy do powstałego rosołu i gotujemy do miękkości, ale nie jest to długo około 5 minut.
Zdejmujemy mięso z wystygniętych nóg, ścinając nożem. Pamiętamy, by twarde ścięgna pominąć i nie dodawać do potrawy. Jak mamy ścięte mięso i skórę kroimy na małe kawałki.
Pocięte mięso wrzucamy do misek i zalwamy przygotowanym rosołem z warzywami. Smakujemy czy smak rosołu odpowaiada nam. Jak rosół przestygnie wstawiamy miski do lodówki najlepiej na całą noc.
I tak oto mamy super przekąskę w formie galaretki. Wykładamy galaretkę na talerzyk kroimy w ćwiartki i polewamy sokiem z cytryny lub octem. Smacznego