Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowny, a jednocześnie prosty i oczywiście smaczny sposób podania serka camembert.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 210
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 379
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 106
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27677
Pychota. Polecam.
Odsłon: 210
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 379
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 106
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27677
Składniki
Na talerzu układamy pokrojony liść sałaty lodowej. Posypujemy listkami rukoli. Układamy jeżyny i maliny. Serki przez chwilę grillujemy. Ja sprawdzam lekko naciskając palcem, czy serek jest już płynny w środku. Miód mieszam ze zmiksowanym chili i solą. Gorący serek układamy na sałatce. Camembert smarujemy sosem miodowym.
Ja akurat użyłam mrożonych leśnych, malin i jeżyn. Jeśli też używacie mrożonych owoców - nie rozmrażajcie ich wcześniej. Wystarczy, że trochę się rozmrożą podczas grillowania serka. Zimne owoce, będą ciekawym kontrastem dla gorącego i płynnego wnętrza camemberta.