Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowny, a jednocześnie prosty i oczywiście smaczny sposób podania serka camembert.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2921
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1129
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 288
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2921
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1129
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 288
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2859
Składniki
Na talerzu układamy pokrojony liść sałaty lodowej. Posypujemy listkami rukoli. Układamy jeżyny i maliny. Serki przez chwilę grillujemy. Ja sprawdzam lekko naciskając palcem, czy serek jest już płynny w środku. Miód mieszam ze zmiksowanym chili i solą. Gorący serek układamy na sałatce. Camembert smarujemy sosem miodowym.
Ja akurat użyłam mrożonych leśnych, malin i jeżyn. Jeśli też używacie mrożonych owoców - nie rozmrażajcie ich wcześniej. Wystarczy, że trochę się rozmrożą podczas grillowania serka. Zimne owoce, będą ciekawym kontrastem dla gorącego i płynnego wnętrza camemberta.