Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany oscypek w boczku to świetnia przekąska. Ja mam akurat to szczęście, że mam łatwy dostęp do świeżych i naprawdę wysokiej jakości oscypków. Bo dobry oscypek to podstawa tego przepisu.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41183
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41183
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 117
Składniki
Oscypka kroimy na grubsze około 1,5-2 cm plastry. Jeśli używamy małych pozostawiamy je w całości. Każdy plasterek/oscypek owijamy plastrami boczku.
Oscypki grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron, aż nabiorą charakterystycznych grillowych pasków. Najlepiej smakuje oczywiście z dodatkiem konfitury z żurawiny lub borówki. Smacznego ;)