Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany oscypek w boczku to świetnia przekąska. Ja mam akurat to szczęście, że mam łatwy dostęp do świeżych i naprawdę wysokiej jakości oscypków. Bo dobry oscypek to podstawa tego przepisu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 171
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 878
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 171
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 878
Składniki
Oscypka kroimy na grubsze około 1,5-2 cm plastry. Jeśli używamy małych pozostawiamy je w całości. Każdy plasterek/oscypek owijamy plastrami boczku.
Oscypki grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron, aż nabiorą charakterystycznych grillowych pasków. Najlepiej smakuje oczywiście z dodatkiem konfitury z żurawiny lub borówki. Smacznego ;)