Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja z ciasta francuskiego to przekąska grzybowa w formie krokietów. Prosta, szybka i smaczna. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, patelnia, łyżka,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Grzybki po rozmrożeniu podsmażyć z pokrojoną cebulą, wbić jajka i wymieszać tak by powstała jednolita masa ( tak jak jajecznica ). Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w kwadraty lub prostokąty. Na każdym kwadracie lub prostokącie ułożyć porcję grzybków z jajkiem, zwinąć a boki zlepić widelcem. Tak przygotowane przekąski ułożyć składaniem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 15 - 20 minut. Opcjonalnie można przekąski ułożone na blaszce posmarować rozbełtanym białkiem. Smacznego
Przygotowanie ciasta francuskiego i nałożenie grzybków z jajkiem.
Przekąski po upieczeniu.
Przekąski gotowe do podania. Smacznego.