Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja z ciasta francuskiego to przekąska grzybowa w formie krokietów. Prosta, szybka i smaczna. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, patelnia, łyżka,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 796
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 598
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 796
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 598
Składniki
Grzybki po rozmrożeniu podsmażyć z pokrojoną cebulą, wbić jajka i wymieszać tak by powstała jednolita masa ( tak jak jajecznica ). Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w kwadraty lub prostokąty. Na każdym kwadracie lub prostokącie ułożyć porcję grzybków z jajkiem, zwinąć a boki zlepić widelcem. Tak przygotowane przekąski ułożyć składaniem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 15 - 20 minut. Opcjonalnie można przekąski ułożone na blaszce posmarować rozbełtanym białkiem. Smacznego
Przygotowanie ciasta francuskiego i nałożenie grzybków z jajkiem.
Przekąski po upieczeniu.
Przekąski gotowe do podania. Smacznego.