Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja z ciasta francuskiego to przekąska grzybowa w formie krokietów. Prosta, szybka i smaczna. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, patelnia, łyżka,
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5579
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5579
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Grzybki po rozmrożeniu podsmażyć z pokrojoną cebulą, wbić jajka i wymieszać tak by powstała jednolita masa ( tak jak jajecznica ). Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w kwadraty lub prostokąty. Na każdym kwadracie lub prostokącie ułożyć porcję grzybków z jajkiem, zwinąć a boki zlepić widelcem. Tak przygotowane przekąski ułożyć składaniem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 15 - 20 minut. Opcjonalnie można przekąski ułożone na blaszce posmarować rozbełtanym białkiem. Smacznego
Przygotowanie ciasta francuskiego i nałożenie grzybków z jajkiem.
Przekąski po upieczeniu.
Przekąski gotowe do podania. Smacznego.